Αναμένονται ενισχύσεις €210 εκατ. στον τουρισμό μέσω ΕΣΠΑ, το 2017

espa-touristikon

Σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη της Υπουργού Έλενας Κουντουρά, το επόμενο διάστημα αναμένονται ενισχύσεις ύψους €210 εκατ. στον τουρισμό μέσω ΕΣΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως τόνισε η υπουργός, έχουν υποβληθεί ήδη 142 προτάσεις που αφορούν 50 επενδύσεις για τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων, 51 επενδυτικά σχέδια για την αναβάθμιση υφιστάμενων μονάδων, καθώς και συνολικά 16 σύνθετα τουριστικά καταλύματα, ενώ οι υπόλοιπες αφορούν επενδύσεις ειδικών τουριστικών υποδομών.

Επιπλέον, όπως είπε, με βάση τον προϋπολογισμό, οι ενισχύσεις προς τις υφιστάμενες και νέες μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις θα ξεπεράσουν τα 210 εκατ. ευρώ μέσω δύο προγραμμάτων του ΕΣΠΑ:

Α)  Το πρόγραμμα για επενδύσεις εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υφιστάμενων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων με προϋπολογισμό 90 εκατ. ευρώ, το οποίο βρίσκεται ήδη στο στάδιο της αξιολόγησης των προτάσεων που έχουν υποβληθεί.

Β) Το νέο πρόγραμμα για την ίδρυση νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, που αναμένεται στις αρχές του 2017.

Τέλος, αναφερόμενη στα φετινά στοιχεία διεθνών αφίξεων του ελληνικού τουρισμού, η κ. Κουντουρά εκτίμησε πως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η χρονιά θα κλείσει με περίπου 27,5 εκατ. ξένους επισκέπτες (συμπεριλαμβανομένων 2,5 εκατ. από την κρουαζιέρα) το οποίο συνιστά μια αύξηση της τάξης του 1,5 εκατ. ξένων επισκεπτών.

 

Πηγή άρθρου: http://www.athina984.gr

SHARE THIS POST

ΕΡΩΤΗΣΗ

Στείλτε μας την ερώτηση σας